Projectes solidaris

Col·laborem amb projectes solidaris

En el moment de crear Nanit, teníem clar que volíem que fos un projecte compromès. Que Nanit fos una editorial compromesa amb el país, amb el foment de la lectura i amb la idea que un món millor, més just i més solidari és possible.

Per això, des d'un bon principi ens vam comprometre a col·laborar amb entitats sense ànim de lucre que treballin sobretot pels drets dels infants. Aquí us presentem els projectes als que gràcies a vosaltres ens hem pogut adherir i amb els que hem col·laborat.

Què vam fer el 2019?

El 2019 va ser el primer any d'existència de Nanit. Vam fer petites col·laboracions amb algunes AFA, vàrem participar en fires solidàries i en una de les activitats de difusió de Casa Terra. Tot i no tenir beneficis encara, vam donar l'1% del marge de facturació a les ONG amb qui ens havíem compromès:

  • Prisioner's Assistance (PA) Nepal, que treballa pels drets dels fills de les famílies
   preses al Nepal.
  • Open Arms, que amb la seva presència al mar vol protegir a totes les persones
   obligades a migrar per conflictes bèl·lics, persecució o pobresa
   .
  • Fundació Sant Joan de Déu, que vol contribuir a la millora de la salut i el benestar
   de les persones.
  • Fundació MSD, que treballa per la cura del Dèficit Múltiple de Sulfactasa.

  Què vam fer el 2020?

  El 2020, després de l'experiència del 2019, vam decidir no dividir els esforços i anar més enllà de la col·laboració merament econòmica. Seguíem amb el compromís d'invertir l'1% dels beneficis de les vendes després de les despeses d'edició a projectes que contribueixin a millorar la situació de col·lectius el més propers possibles, però també volíem trobar noves sinergies i horitzons de col·laboració.

  El 2020 vam iniciar molts projectes que desafortunadament la crisi del COVID-19 ha obligat a deixar-los a mitges:

  Logo Girem Full!

  Girem Full! és un projecte en què diferents agents del món del llibre sumàvem per col·laborar amb l’Hospital Clínic de Barcelona, compromès a impulsar els primers assajos clínics d’immunoteràpia per al tractament del càncer a Catalunya. Les activitats que tenien pensades es van haver d'anul.lar, però la seva botiga solidària encara està en marxa si voleu col·laborar-hi i conèixer el projecte.

   

  Logo afanocEntre altres projectes, l'associació té la casa dels Xuklis, un allotjament amb apartaments individuals per a les famílies amb infants o adolescents amb càncer que s'han de desplaçar lluny de casa seva per fer el tractament als hospitals de referència de Barcelona. Si voleu conèixer el seu projecte i la seva tasca, entreu al seu web i trieu com col·laborar-hi. Les opcions són moltes!

   

  Logo Sant Joan de DéuSegur que coneixeu la tasca de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, però podeu visitar el seu web per conèixer-la millor i si voleu també hi podeu comprar el conte directament: solidaritat.santjoandedeu

   

  Què vam fer el 2021?

  Feia temps que covàvem la idea de fer contes sobre temes socials d'actualitat, per poder portar els temes a casa i a les escoles i que els contes fossin l'excusa per parlar-ne. Al 2021 ho vam conseguir!

    • El primer conte de l'any va ser Les veus del mar. Una cançó contada de Gemma Humet.

      

     Coberta Les veus del mar
     Aquest conte parla d'una família d'herois i heroïnes que decideix marxar del seu país en guerra per trobar un lloc on viure en pau. Pretén ser una porta oberta a parlar de la migració i el refugi i està fet amb la col·laboració d'Open Arms.

      

     Logo Open Arms
     Open Arms és una ONG amb una missió principal: protegir al mar a aquelles persones que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa; i també informar i formar a terra per aconseguir que les persones que migren puguin prendre les seves decisions amb total llibertat i coneixement.

      

      

     A banda de fer un conte per donar veu i difussió a la tasca d'aquesta ONG, durant el 2021 vam poder portar aquest conte a pobles, escoles i biblioteques i juntament amb l'equip pedagògic Educació per la llibertat d'Open Arms, vam poder parlar obertament de migració amb moltes famílies i infants, contribuint així a la conscienciació social i visibillització d'un problema social de rabiosa actualitat.
    •  

      

     Exposició Take your broken heart
     Encara tenim operativa l'exposició Take your broken heart and make it into art  que, organitzada conjuntament amb Open Arms, presenta les creacions de dues il·lustradores que, a través del seu art, intenten transmetre als més petits i petites la crua i injusta realitat que han de patir les persones migrades. El seu treball conviu amb dibuixos fets per nens i nenes rescatats a bord dels vaixells de l'ONG.

   

  • Guanyem un estiu lector. El 2021 vam col·laborar amb una donació de contes per al kit lector del programa Lexcit de la Fundació Jaume Bofill.

    

   Logo Fundació Jaume BofillLa Fundació Jaume Bofill és una fundació cultural privada. Les actuacions que duu a terme promouen el coneixement de la societat catalana, el debat de les noves idees i propostes per avançar cap a una major justícia social, i l’actuació de persones i col·lectius diversos que també busquin la transformació i el canvi social.

    

   Logo Lecxit

    

   Lexcit és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través de la millora de la comprensió lectora. El repte és garantir que tot l'alumnat finalitza l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

   

   

  • El tastet de Sant Jordi amb Tecletes

    

   Logo Tecletes
   Tecletes és una associació tarragonina de mares i pares que reivindiquen una maternitat i paternitat actives i compartides. Creen espais de diversió conjunta entre diferents generacions i reivindiquen l’oci i la cultura en família i l’ús lúdic de l’espai públic.

    

   El Tastet de Sant Jordi és un esdeveniment familiar previ a la diada de Sant Jordi, creat perquè els nens i nenes s’acostin als llibres de manera directa i siguin ells mateixos qui triïn el llibre a llegir, potenciant una compra més conscient i de proximitat.

    

   El 2021 hi vam col·laborar amb una donació de llibres, que un cop finalitzat el Tastet, van ser donats a famílies amb problemes econòmics de la ciutat perquè tots els nens i nenes puguessin estrenar un llibre per Sant Jordi. Les entitats a través de les quals es van distribuir els contes van ser: l'associació Quilometrozero i el Servei d'Intervenció Socioeducativa de l'IMSS.