Projectes solidaris

Col·laborem amb projectes solidaris

En el moment de crear Nanit, teníem clar que volíem que fos un projecte compromès. Que Nanit fos una editorial compromesa amb el país, amb el foment de la lectura i amb la idea que un món millor, més just i més solidari és possible.

Per això, des d'un bon principi ens vam comprometre a col·laborar amb entitats sense ànim de lucre que treballin sobretot pels drets dels infants. Aquí us presentem els projectes als que gràcies a vosaltres ens hem pogut adherir i amb els que hem col·laborat.

Què vam fer el 2019?

El 2019 va ser el primer any d'existència de Nanit. Vam fer petites col·laboracions amb algunes AFA, vàrem participar en fires solidàries i en una de les activitats de difusió de Casa Terra. Tot i no tenir beneficis encara, vam donar l'1% del marge de facturació a les ONG amb qui ens havíem compromès:

  • Prisioner's Assistance (PA) Nepal, que treballa pels drets dels fills de les famílies
   preses al Nepal.
  • Open Arms, que amb la seva presència al mar vol protegir a totes les persones
   obligades a migrar per conflictes bèl·lics, persecució o pobresa
   .
  • Fundació Sant Joan de Déu, que vol contribuir a la millora de la salut i el benestar
   de les persones.
  • Fundació MSD, que treballa per la cura del Dèficit Múltiple de Sulfactasa.

  Què vam fer el 2020?

  Aquest any hem decidit no dividir els esforços i anar més enllà de la col·laboració merament econòmica. Seguim amb el compromís d'invertir l'1% dels beneficis de les vendes després de les despeses d'edició a projectes que contribueixin a millorar la situació de col·lectius el més propers possibles, però també volem trobar noves sinergies i horitzons de col·laboració.

  Aquest any volíem col·laborar en molts projectes que desafortunadament la crisi del COVID-19 ha obligat a deixar-los a mitges:

  Logo Girem Full!

  Girem Full! és un projecte en què diferents agents del món del llibre sumàvem per col·laborar amb l’Hospital Clínic de Barcelona, compromès a impulsar els primers assajos clínics d’immunoteràpia per al tractament del càncer a Catalunya. Les activitats que tenien pensades es van haver d'anul.lar, però la seva botiga solidària encara està en marxa si voleu col·laborar-hi i conèixer el projecte.

   

  Logo afanocEntre altres projectes, l'associació té la casa dels Xuklis, un allotjament amb apartaments individuals per a les famílies amb infants o adolescents amb càncer que s'han de desplaçar lluny de casa seva per fer el tractament als hospitals de referència de Barcelona. Si voleu conèixer el seu projecte i la seva tasca, entreu al seu web i trieu com col·laborar-hi. Les opcions són moltes!

   

  Logo Sant Joan de DéuSegur que coneixeu la tasca de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, però podeu visitar el seu web per conèixer-la millor i si voleu també hi podeu comprar el conte directament: solidaritat.santjoandedeu