"AIGUA" DE CESK FREIXAS: DE CANÇÓ CONTADA A LLUITAR PER COMBATRE LA SEQUERA

"AIGUA" DE CESK FREIXAS: DE CANÇÓ CONTADA A LLUITAR PER COMBATRE LA SEQUERA

  • Aigua, és la cançó contada de Cesk Freixas
  • Un conte que apropa la natura als infants a través de la música i la literatura
  • Promou la conscienciació sobre la preservació i el cicle de l'Aigua a través de la lectura
  • Una oportunitat per a mestres per treballar i combatre la sequera dins de l'aula.
Aigua, la cançó contada de Cesk Freixas, és un llibre publicat el 2020, il·lustrat per Anna Gelats, que ens submergeix en el viatge màgic d'una petita gota d'aigua. A Nanit, de les cançons en fem contes, i aquesta història va néixer entre els acords melòdics de la guitarra d'en Cesk, en un moment especial de la seva vida: el naixement de la seva filla i l'inici de la seva nova vida a les Terres de l'Ebre.

Des de l'Editorial, entenem el Delta com paradís natural, tant bell com fràgil, que pateix els efectes devastadors de la greu sequera. Per això, "Aigua" es proposa aquest estiu no només com una lectura estiuenca, sinó també com una eina per conscienciar sobre la importància de la preservació de l'aigua.
Temps era temps hi havia una petita gota d'aigua, era filla del cel i l'oceà. Havia sortit del mar i esperava el seu torn per convertir-se en pluja. Una pluja que ens mulla i ens refresca, que fa crèixer vida i que pot esdevenir tempesta.  

Aigua, és un conte basat en la cançó homònima de Cesk Freixas que parla del cicle de l'aiuga i de la vida. Un homenatge a la vitalitat i la frescor dels més petits i petites de la casa.
MESOS LÍQUIDS PER UNS PAPES PRIMARENCS

Aigua ofereix el paral·lelisme d'un pare i una mare primerencs en uns mesos en què tot és inestable. Els canvis dels primers instants de vida d'un infant repercuteixen profundament en la vida dels seus progenitors, reflectint la fragilitat i la transformació constant que acompanya aquesta nova etapa. A través d'aquest relat, el conte connecta els cicles naturals amb les experiències humanes, mostrant com cada nou començament porta un món de descobertes i desafiaments.

EDITORIAL NANIT I CESK FREIXAS UNITS CONTRA LA SEQUERA

UN LLIBRE PER CONSCIENCIAR I COMBATRE LA SEQUERA

Aquest llibre uneix valors humans amb els valors de la natura, teixint un relat que apropa la importància de la preservació del medi ambient i el cicle de l'aigua als més petits. És una obra que ens ensenya a estimar i respectar la natura des de ben joves, inculcant valors essencials de cura i protecció del nostre entorn.

És un homenatge a l’aigua i a tots aquells que la cuiden. La cançó d’en Cesk posa l'accent en la importància de protegir els nostres tresors naturals per a les futures generacions.

Des de l’Editorial Nanit i Mediterrània, volem dedicar aquest vídeo a totes les persones que viuen i treballen al Delta, i que lluiten diàriament per la seva preservació. El Delta és un vell paratge, un lloc on l’aigua governa i dona vida, i és gràcies a la dedicació i l’esforç d’aquests guardians que aquest espai natural únic pot continuar existint.

                                  

 

IDEAL PER A MESTRES I EDUCADORS

Si ets mestre, professor o professora d’escola o institut, "Aigua" és un llibre que encaixa molt bé en el context actual que estem vivint, on és crucial entendre el procés i el cicle de l’aigua.

És important comprendre que l’aigua de les nostres aixetes no surt per art de màgia i que hem d’entendre per saber respectar. Així mateix, aquest llibre pot ser d’interès per tractar-lo a l’aula convertint-se en l’element central per entendre que, des de la cultura, la literatura, i des de la música, podem generar espais de debat que ens ajudin a comprendre com funciona el món i els cicles naturals de l’aigua, alhora que ens comprometem a respectar allò que ens envolta.

                                    

El próxim dissabte 29 de juny de 2024 es realitzará un petit concert i contacontes a la llibreria Ona de Barcelona, és gratuït i sense reserva prèvia!

      

nanit.cat

 

 


Deixa un comentari

Revisem els comentaris abans de ser publicats.