Nanit al festival Gargar

Nanit en ruta -

Nanit al festival Gargar

El maig del 2018 trucàvem a en Valentí Gubianas i li demanàvem si volia il·lustrar una de les nostres primeres cançons contades: Compta amb mi. En el moment de la trucada ell era al Festival Gargar, un festival que té lloc cada principi de maig a Penelles, a la Noguera, i que convoca artistes i il·lustradors de tot el món per pintar les parets del poble i difondre la cultura artística al món rural a través del seu art.

En Valentí ens va dir que sí a la proposta i ens va explicar les meravelles del festival, o sigui que teníem clar que també volíem ser-hi, i presentar a Penelles el resultat d'aquella col·laboració que es va gestar als carrers d'aquest preciós poble. El cap de setmana del 4 i 5 de maig de 2019 vam ser-hi.

Primer amb una activitat infantil a l'espai que la llibreria La Sabateria de Lleida havia preparat al poble amb motiu del festival. De manera deliciosa i encantadora, La Sabateria havia convertit els baixos en desús d'una casa del poble en una llibreria de conte. I allí, en aquell racó preciós, vam explicar el conte de Compta amb mi i després vam sortir al carrer per compartir música i il·lustracions amb en Valentí.

Valentí Gubianas al Festival Gargar amb l'Editorial Nanit   Taller amb en Valentí Gubianas i l'Editorial Nanit al Festival Gargar

A la tarda vam tenir el plaer de presentar el projecte als cinemes del poble que, arran del festival, l'Ajuntament ha rehabilitat i recuperat. Va ser espectacular poder veure el vídeo de Compta amb mi en pantalla de cinema. En aquest ambient tan extraordinari, vam explicar el que significava per a nosaltres ser a Penelles un any més tard i en Valentí ens va confessar que el dia de la trucada la idea li havia semblat innovadora i que, de tant innovadora, dubtava entre si acabaria sent un conte preciós o un nyap. Per sort, la dedicació i l'amor que hi hem posat tots, els que l'hem fet i els que l'heu rebut i el llegiu, ha acabat confirmant que Compta amb mi es tracta d'un conte tan deliciós com la cançó.

Per acabar la vetllada, en Valentí, acompanyat pels nens i nenes de l'esplai de Penelles, va fer-nos gaudir del seu art mentre dibuixava la il·lustració d'una de les pàgines del conte en directe.

L'esplai de Penelles i l'Editorial Nanit Il·lustració d'en Valentí Gubianas

Gràcies, Penelles! Quin honor ser al Festival Gargar!

 

Text: Laia Figueras


Deixa un comentari

Revisem els comentaris abans de ser publicats.