Nanit al Minipop

Festivals de música, Nanit en ruta -

Nanit al Minipop

Quan planificàvem el projecte de Nanit teníem clar que volíem ser als festivals de música familiars: perquè hi creiem, perquè ens encanten i perquè casen totalment amb la nostra filosofia de barrejar arts i públics.

El cap de setmana 1 i 2 de juny vam ser al Minipop, a Tarragona, i si abans d'anar-hi la proposta ja ens semblava molt atractiva, ara que hi hem estat, la qualifiquem d'imprescindible.

La Núria i la Laia al Minipop! Per fi vam poder parlar en persona amb en Lluís Gavaldà!

Per varietat d'activitats. El Minipop és més que un festival de música. De fet ells mateixos es defineixen més enllà d'aquestes paraules i deixen clar que la seva intenció és barrejar música, creativitat, cinema i teatre. I això és el que hi vam trobar: concerts de grups com el Petit de Cal Eril, Carlos Sadness, Germà Aire i Quimi Portet; més de vint-i-tres tallers creatius; projecció de pel·lícules a la fresca i sessions de teatre i titelles.

Per ofertes alternatives. A les barres de menjar, dins del recinte, no hi trobareu només els típics entrepans, aquest any hi havia menjar japonès, menjar bio i oferta vegetariana a molt bon preu i molt bo. A banda, un parell d'espais fixos i que us recomanem moltíssim: la silent disco, divertidíssim veure petits i grans ballant i saltant en silenci la música que sentien a través del seus cascos; i l'espai nadó, un espai molt gran amb tot d'ofertes estimulatives i creatives pels més remenuts.

Per bon rotllo. Hi vam ser i ho vam viure, un equipàs el que organitza i fa possible el Minipop: entregat, somrient, accessible i molt entusiasta. D'aquella gent que estima i viu el que fa. A banda de l'equip intern del festival hi havia les famílies i nens que en gaudien: gent alegre, amb ganes de passar-s'ho bé i donar-ho tot.

Per estètica. Aquest any la imatge del festival s'ha basat en l'artista japonesa Yayoi Kusama, de qui es poden dir moltes coses però potser la que més ha influenciat la imatge del Minipop d'aquest any és la idea del punt com a concepte artístic. En llenguatge de carrer: imagineu-vos tot l'espai Minipop ple de punts de diferents colors, preciós! Busqueu la Yayoi Kusama al Google si no la coneixeu: tota una artista digna de ser descoberta.

Per ubicació. El Minipop s'ubica al passeig de les Palmeres de Tarragona: amb el mar de fons, vistes a la Tarragona romana i amb molta ombra. Olor a mar, aire fresc i bona temperatura. A més, està prou a prop del centre vital i del centre històric de Tarragona per poder compaginar la visita al festival i a la ciutat.

Per preu i serveis. 12€ per accés il·limitat a totes les activitats i concerts ho trobem molt raonable. Si hi afegim que els menors de 3 anys no paguen, encara fa l'oferta molt més interessant per a les famílies. A més, els serveis estan tots pensats per a les famílies: pàrquing de cotxets, canviadors, zona molt gran amb taules i cadires, espais delimitats, zona frontal davant dels escenaris reservat per als baixets de casa, etc.

Algunes coses a tenir en compte: El dissabte és el dia que hi ha més gent, molta gent, val la pena anar-hi divendres o diumenge. Aneu-hi d'hora per reservar els tallers. Cada un dels organitzadors us dirà quina durada estimada té el taller i us hi podeu apuntar. Hi ha lavabos i suficients, però a última hora del dia acostumen a estar inevitablement més bruts: porteu tovalloletes per netejar les tasses si els petits s'hi han de seure. Per aparcar el cotxe, val la pena aparcar als afores o en els pàrquings municipals, que ofereixen poder deixar-hi el cotxe tot el dia per 5,50€. Tarragona és prou assequible com per caminar el trosset del cotxe al festival.

Perquè us en feu una idea més gràfica, a la web de Públic Familiar, que també hi va ser i que també us recomanem, van fer un recull de fotografies bastant espectacular.

Què, us hi animeu l'any que ve?

Nosaltres aquest any hi vam ser per convidar els fans minipoperos a ser els il·lustradors dels seus propis contes. I ens ho vam passar pipa!!!

 Imatge amb el taller que vam fer al Minipop Imatge de famílies al taller del Minipop

 

Text: Laia Figueras


Deixa un comentari

Revisem els comentaris abans de ser publicats.