Petits Camaleons

Festivals de música, Nanit en ruta -

Petits Camaleons

Reserveu-vos el primer cap de setmana d'octubre perquè és quan fan el Petits Camaleons, un festival que us recomanem molt, molt i molt.

Logo Petits CamaleonsEs tracta d'un dels primers festivals de música dirigit al públic infantil. A partir d'ell han sortit altres propostes molt interessants i que celebrem, perquè permeten que grans i petits escoltem en horari i format familiar la música que ens agrada, però ells van ser uns dels pioners. El 2021 serà el seu desè aniversari i ja ens han dit que volen fer-ne alguna de molt grossa, o sigui que estigueu atents!

El Petits Camaleons se celebra al Teatre-Auditori de Sant Cugat i dura dos dies. Les entrades no són precisament barates, però els grups que hi toquen són de primera línia i la possibilitat de gaudir-los en directe i de veure'ls interactuar amb els més petits s'ho val. A més, hi ha moltes possibilitats econòmiques de ser-hi. Els concerts de dissabte són diferents que els de diumenge i es compren per separat, de manera que podeu triar el dia que us faci més gràcia i, fins i tot, dins del mateix dia, podeu triar entre dos preus d'entrades, una de més econòmica que l'altra, per veure concerts diferents adaptats a les vostres butxaques.

Més coses que ressaltem del festival:

Ens agrada perquè és un festival obert. Malgrat l'accés als concerts evidentment és de pagament, l'espai és obert i de lliure circulació. A més, l'espai és molt gran i això és ideal perquè hi ha camp per córrer i esbravar-se. També hi ha gespa per menjar a terra o estirar-se, i hi ha moltes taules per menjar asseguts. Hi ha molta oferta de restauració o també teniu la possibilitat de portar-vos el menjar de casa. També hi ha moltes activitats obertes de cultura popular i grups de Sant Cugat: geganters, capgrossos, castellers, grups de batucada, etc. Si no teniu entrada i sou per la zona, aneu-hi igualment a donar un cop d'ull perquè val la pena. A més, hi ha unes paradetes precioses entre les quals vam tenir el gran plaer de ser-hi per compartir el festival amb vosaltres! :)

És un festival conscient. I ja sabeu que això ens encanta! Sempre es pot fer més i estem segures que cada any aniran introduint millores en aquest aspecte, però el recinte està ple de contenidors de reciclatge pel que fa als residus i, a més, hi ha un espai especial per a difusió de projectes socials. Si podeu doneu-hi una ullada perquè hi ha iniciatives precioses.

Concerts realment dirigits als més petits. Els espais són ideals per als nens perquè tots tenen una zonNens i música al Petits Camaleonsa reservada just davant dels escenaris per als infants. Els escenaris són baixets, de manera que els més petits hi veuen perfectament: poden seure o saltar i poden ballar amb els músics. El so també està adaptat. Personalment de vegades l'abaixaríem encara una mica més, però no és tan fort com en altres concerts i festivals, i això és d'agrair. Els concerts duren uns 30 minuts. Als adults se'ns pot fer curt, però per als nens és una durada ideal: en gaudeixen sense avorrir-se!

Un festival que apropa la música. Fa molta gràcia veure com els grups es dirigeixen als nens i nenes, adapten les cançons, o interactuen amb ells; tot i que de tant en tant se'ls escapi un "bona nit" en comptes d'un "bon dia" o un "bona tarda". Els horaris també estan ben pensats: el primer concert comença vora les 11 h i l'últim acaba a les 19.30 h. A més, tots els grups o bé es queden per saludar o tenen un espai i hora de signatura, o sigui que se'ls pot veure de ben a prop i parlar amb ells.

Festa al Petits CamaleonsMúsica molt variada. Es nota que el pare del festival és l'Albert Puig, periodista musical i gran difusor d'aquest art, perquè realment la varietat de música que es pot escoltar al festival és més que notable. En un dia pots arribar a escoltar fins a quinze grups! Hi ha des de grups de primera línia com Els Pets, Joan Dausà, BuhosLa Pegatina, Oques grasses i Doctors Prats (per esmentar alguns dels grups que van tocar el festival del 2019); tot i que també hi ha altres grups o cantautors menys coneguts, però que va bé descobrir o tenir l'opció de veure'ls de ben a prop: Sense Sal, Cesc, Marialluïsa, Muyayo Rif, Les Fourchettes, Espaldamaceta, entre d'altres, per posar alguns exemples dels que hi van ser aquest any. Pel que fa a estils, hi trobareu des del trap català de Lildami, fins al rock més pur de Ramonets, passant per grups de música familiar del més gran nivell com The Penguins i Xiula. Vaja, que n'hi ha per triar i remenar i els nens s'emporten un gran tast de tota l'oferta musical del moment.

És un festival molt ben organitzat. Hi ha molta gent d'organització per donar un cop de mà i hi ha molts lavabos, molt nets i amb canviadors (tot i que no espereu a anar-hi just quan comencen o acaben els concerts grossos perquè és quan inevitablement més gent hi ha). El festival està molt ben senyalitzat per trobar els espais i hi ha molts ambients diferents. A més, tot i que cada vegada tenen més gent, és un festival que no està gens massificat perquè cuiden molt aquest aspecte. A més, cada any van obrint més espais i organitzen diferents horaris per evitar precisament la sensació de massificació.


Zona reservada al Petits CamaleonsA més, es tracta d'un festival realment apte per a totes les edats. Els grans ens ho passem pipa perquè gaudim de la música amb els nostres fills, nebots o amics. Els petits gaudeixen perquè en són els protagonistes i, a més, hi ha ofertes per als nadons i per als més grans: hi ha moltes activitats i concerts paral·lels pensats per a nadons, espais per guardar els cotxets i fins i tot un espai bressol.

Vaja, un festival que us recomanem molt i molt. Nosaltres l'any que ve repetim, segur. Ens hi veiem?

 

Text: Laia Figueras

Fotografies: Xavi Lopez i Petits Camaleons


Deixa un comentari

Revisem els comentaris abans de ser publicats.