Vacances confinades

Propostes pedagògiques, Recomanacions -

Vacances confinades

Si aquesta Setmana Santa no estiguéssim confinats potser viatjaríem o aniríem a visitar amics i llocs diferents. Potser estaríem dins d'un avió, en un restaurant, en un hotel o una casa rural. Potser estaríem coneixent lloc nous, però potser no ens hauríem adonat que a casa hi estem bé, que podem passar hores junts i redescobrir-nos, que podem viure sense desplaçar-nos, que podem dur un estil de vida més sostenible i relaxat i, de retruc, podem deixar respirar una mica el nostre planeta.

Comencen unes vacances de Setmana Santa una mica singulars, però el nostre cap i el nostre cor poden fer tot el que no li deixen fer al nostre cos, per això aquests cinc dies us volem proposar unes vacances: volem viatjar amb vosaltres i visitar llocs a través de cançons. Us proposem visitar quatre zones de Catalunya a través de quatre cançons de cantautors i grups catalans. Aquestes vacances ens quedem a casa, però casa nostra és molt gran :)

Dijous 9 d'abril

No a tot arreu és festa, però les vacances ja s'ensumen. No se'ns acut millor manera de començar que amb el conte de Soc d’un poble. Un conte i una cançó que parlen de la força de la col·lectivitat, que parlen de nosaltres aquests dies, vaja!

Us deixem aquí un vídeo en què les mateixes integrants de Roba Estesa ens llegeixen i signen el conte. Esperem que el gaudiu molt i que a través de la seva veu pugueu viatjar a qualsevol poble!

 

 

Divendres 10 d'abril

Conte Bon diaDia 1 de les nostres vacances confinades. Avui us volem proposar d'anar a Lleida i hi anem de la mà d’El Petit de Ca l’Eril. Té una cançó, Lleida frega fraga, que parla d'un farmacèutic de Lleida, un personatge una mica peculiar, ho admetem, però que ens ajudarà a transportar-nos a aquesta preciosa ciutat. Esperem que us agradi la cançó si no la coneixíeu.

Durant el nostre dia de visita, podem aprofitar per buscar fotos de Lleida, o buscar-ne els plats típics i intentar fer-los a casa: cargols? panadons? I si intentem fer unes cristines? Sigui com sigui, durant la vostra visita no deixeu de saludar el farmacèutic, a veure si així li alegrem una mica el dia.

La imatge que ens acompanya avui, és la d'en Joan Reig. La Marta Montañá el va dibuixar de peixater al conte Bon dia. Una cançó contada d'Els Pets. El nostre viatge d’avui a tots els petits comerços que no poden obrir les persianes, els volem dir que trobem a faltar el seu somriure!

 

Dissabte 11 d'abril

Conte InevitableDia 2 de les nostres vacances confinades. Avui anem al Delta i hi anem amb Xeic! La seva cançó Delta parla d’aquesta terra tan meravellosa, del riu, del mar, de l’inici, del final, de ballar i de gaudir de la vida. Aprofiteu aquesta cançó per ballar molt, encara que sigui dins de casa! Agafeu les escombres, poseu la música a tot volum i salteu pels sofàs per deixar anar tota l'energia acumulada!

Com a imatge, avui us proposem una il·lustració del conte Inevitable. Una cançó contada d'Oques Grasses. En aquesta pàgina del conte, la Gemma Capdevila hi va dibuixar un gegant. Un gegant jardiner, o potser pagès, en un entorn que ens recorda molt aquest tros de terra, de mar i de riu tan especials, i per això el dia d’avui el volem dedicar a la pagesia, a la ramaderia i a la pesca. Volem agrair l'esforç i entrega d'agricultors, petits productors i artesans que fan que aquests dies no ens falti res a taula. Gràcies!

  

Diumenge 12 d'abril

conte Ara som gegantsDia 3 de les nostres vacances confinades. Avui marxem cap a Girona i més concretament a l’Empordà: platja, muntanya, vent, sol... l'Empordà ho té tot! Hi anem amb la Gemma Humet, que té una encisadora cançó, Empordà, que precisament reivindica aquesta zona tan preciosa i demana que la cuidem entre tots. No oblideu agafar el flotador per, si el sol ens acompanya, poder banyar-nos una mica!

A què jugaríem si anéssim a la platja? Amb sorra? Voleu buscar una recepta per fer sorra casolana i jugar a fer castells? Hi ha moltes receptes a internet, segur que en trobareu una de fàcil. O també podem observar ocells. A l'Empordà hi ha el Parc Natural dels Aiguamolls, on hi ha una varietat d'ocells que no te l'acabes. Fem una menjadora pel balcó, a veure si venen a visitar-nos?

La imatge que us proposem avui és la de l'Aran, el protagonista d'Ara som Gegants. Una cançó contada de Joan Dausà. La Jorgina Juvé va dibuixar l'Aran a la platja, plantant cara a les pors del fons del mar, però avui no volem parlar de pors, volem parlar del mar, del cel, dels animals i del planeta! El dia d’avui el dediquem a la natura. Que aquest confinament serveixi per adonar-nos que el cel, de blau, és més bonic i que el verd natura ens fa sentir bé.

 

Dilluns 13 d'abril

Conte InvenciblesDia 4, últim dia de les nostres vacances confinades. Avui visitem Barcelona. Si hi viviu, ja la teniu a l'abast i, si no hi viviu, quina millor manera d'acabar les nostres vacances que visitant aquesta inacabable ciutat? Us proposem anar-hi de la mà de Cesk Freixas amb La petita rambla del poble sec. Una cançó deliciosa que ens parla d’amor i de trobar-nos i ho fa en un lloc tan preciós com Barcelona.

Som a Barcelona, podem fer una visita virtual a alguns dels museus i jugar a fer-nos fotos imitant obres d'art, hi ha molta gent que s'hi ha sumat a les xarxes amb l'etiqueta #lifeimitatingarts. Potser aniríem a un concert o al teatre. Muntem un espectacle? De titelles, potser?

La imatge que ens acompanya avui és una il·lustració de la Montse Forradelles, del conte Invencibles. Una cançó contada d'Els Catarres. I us la proposem perquè en aquest dibuix, l'Arlet i en Guim, els protagonistes del conte, desprenen vitalitat i somriures i això és l'única cosa que no hem de deixar perdre. Avui, la nostra dedicatòria va pel món de la cultura, que aquests dies ens ho està donant tot per fer-nos més lleuger el confinament. Quan puguem sortir, no oblidem omplir els esdeveniments culturals i tornar-los els somnis i l'alegria que ens estan regalant aquests dies.

Bones vacances! 
Ens ha encantat fer aquest viatge de km 0 amb vosaltres!


Deixa un comentari

Revisem els comentaris abans de ser publicats.